Vælg den rette bar

En bar kan være et godt og nyttigt mellemmåltid. Der findes mange forskellige varianter som passer til forskellige situationer. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, får du nogle retningslinjer her.

  • Proteinbar
  • Energibar
  • Måltidserstatning

Proteinbar

En proteinbar har først og fremmest et højt proteinindhold i forhold til indholdet af kulhydrater og fedt. Den opfylder omtrent samme funktion som en proteindrik men kan være mere mættende. 17-18 gram protein pr. bar må være et mindstekrav, hvis den skal kunne betragtes som proteinbar (naturligvis afhængig af størrelsen). Proteinbaren kan fungere som et godt, nærende og proteinrigt mellemmåltid, men er også velegnet at indtage efter et træningspas.

Det findes desuden varianter af proteinbars med lavere og højere mængder kulhydrater.

Bars med mange proteiner og få kulhydrater er næringsrige mellemmåltider der egner sig godt til diæter. Udover den lave mængde kulhydrater kan de indeholde sukkeralkoholer, der igen får kroppen til at optage færre kalorier. Her må en lille advarsel dog være på sin plads, hvis man har sart mave, idet alt for store indtag kan have en vis afførende effekt.

Restitutionsbars indeholder større mængder kulhydrater, selvom proteinindholdet stadig er højt. En sådan bar passer godt til dig som har et aktivt liv, er meget i bevægelse eller efter træning som restitution. Kulhydraterne giver kroppen hurtig energi, og proteinet opbygger musklerne. 

Energibar

Energibars indeholder flere kulhydrater end de andre typer bars. Den retter sig især mod udøvere af udholdenhedssport som har brug for hurtigt at tanke energi for fortsat at kunne yde optimalt. Selv efter et hårdt træningspas kan en energibar være en god restitution. Har man svært ved at tage på i vægt, kan man spise en energibar som mellemmåltid for at få mere energi uden at blive alt for mæt.

Måltidserstatningsbar

En betragtning af næringsindholdet i en måltiderstatningsbar handler både om, hvor mange kalorier den giver, og om den omfatter alle nødvendige vitaminer og mineraler. Disse bars er primært beregnet til at spise i diætperioder, men fungerer selvsagt også som erstatning for enkelte måltider.

Var denne information brugbar?   Ja   Nej
Tak for din mening!

Proteinbar - få kulhydrater

Core Protein Bar
50% Protein Bar

Proteinbar - større mængder kulhydrater

Swebar
Self Bar

Energibar

Isolox bar

Måltidserstatningsbar

Allevo High Protein Bar
Nutrilett Bar