Inspiration | Kost & kosttilskud | Min malsætning | Træning

Bedre restitution med GABA

GABA er et stof, der forekommer naturligt i kroppen og virker beroligende. Men ved langvarig stress, mangel på søvn eller dårligere spisevaner kan nervesystemet komme i ubalance og derefter få lave doser GABA. Det kan igen føre til for eksempel spændte muskler, stress, kramper mm.

Hvad er GABA?

GABA står for gamma-aminosmørsyre, som er et naturligt stof, der fungerer som en neurotransmitter i kroppen. GABA virker som en hæmmende neurotransmitter i centralnervesystemet. En neurotransmitter, eller neurotransmitter, er det der sender signaler mellem nerveceller og det at den er hæmmende betyder at den bremser impulser fra en nervecelle til en anden, dette fører til en roligere aktivitet.

GABA i forbindelse med træning

Gaba er populær blandt dem, der træner meget, da det hjælper kroppen med at slappe af og restituere efter hård træning. For at få mest muligt ud af din træning, er restitution derfor en vigtig del, så kroppen kan reparere og opbygge dine muskler. Lave niveauer eller mangel på GABA kan gøre det svært for dig at sove, og så vil du få en dårligere restitution og føle dig mere udmattet. For at kunne hjælpe kroppen på bedste vis, kan et alternativ være at kombinere dine gode madvaner med et tilskud af GABA.

En kvinde og to mænd i et fitnesscenter laver squat med en stang på ryggen,En god restitution vil give dine muskler de bedste muligheder for at hele og genopbygge sig selv.

Hvor findes der GABA?

GABA findes naturligt i kroppen, men der er også visse fødevarer, der har næringsstoffer, der kan fremme dine GABA-niveauer i kroppen. Blandt andet rodfrugter, kålplanter og mørkegrønne bladgrøntsager. Hele frø og fuldkorn kan også være effektive til at fremme dine GABA-niveauer samt fermenterede fødevarer såsom yoghurt, kefir og kombucha.

produkter

 
PharmaGABA-100
 
GABA 250
 
GABA 500
 
GABA 500 mg
 
GABA 1000

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej