Inspiration | Kost & kosttilskud | Min malsætning | Træning

Bedste kosttilskud til hud, hår og negle

At have babyhud, velplejet hår og katteklør til negle er ønskeligt for alle, men få er velsignede. Vi har muligvis alle brug for lidt hjælp på stakken fra tid til anden, og denne vejledning hjælper dig med at finde den rigtige.

  • Hvad består hår, hud og negle af?
  • Kosttilskud til hud, hår og negle

For hår

 
Wonderful Hair
 
MSM Pulver
 
Kobber
 
Biotin 10000
 
Selen
 
Biotin 500
 
Core Lysine

Hvad består hud, hår og negle af?

Vores hud er der for at beskytte vores indre og regulere varme og kulde. Huden registrerer temperatur, berøring og smerte for at advare os om eksterne farer. Håret og neglene hører til huden og består af det samme svovlholdige protein. Alt væv understøttes af det forstærkende proteinkollagen, der beskytter og giver stabilitet, såvel som elastin, som giver vævet elasticitet.

Hårets hovedopgave er at give solbeskyttelse til hovedet, hvilket forklarer, hvorfor folk fra forskellige lande har forskellige hårkvaliteter afhængigt af vejrforholdene. Håret vokser omkring 1 cm om måneden, og selvom vi mister omkring 100 hår om dagen, har vi over 100.000 tilbage. Når vi når middelalderen, stopper hårsækkene med at producere stoffet melanin, hvilket giver håret farve, og vi bliver gråhårede.

Kvinde med stort krøllet hår og silkeblød hud.Pleje af hud, hår og negle indefra med de rigtige kosttilskud.

##PRODUKTGRUPPE 2##

Kosttilskud til hud, hår og negle

Huden, håret og neglene afspejler ofte, hvordan vi har det. Ubalance i hverdagen med stress og dårlig kost kan forårsage irriteret hud, flossede negle og hårtab. Hvis du tager dig af dit indre, er det ofte synligt udefra. I dag er der mange kosttilskud, der fokuserer på hår, hud og negle.

Tips! For dem af jer, der ikke kan sluge kapsler eller tabletter, er der nu også mange kosttilskud i pulverform, der let blandes med vand eller væske.

Pantothensyre eller vitamin B5 er et almindeligt tilskud til dem, der ønsker at slippe af med deres acne problemer. Forbindelsen er, at processen, der regulerer fedtsyrer, ikke kan fungere fuldt ud uden pantothensyre, og fedtsyrerne transporteres derefter gennem talgkirtlerne og forårsager acne. Der er ikke nok undersøgelser til at understøtte specialet, men mange, der har testet, oplever en forbedring.

Selen, fungerer som en antioxidant, der beskytter vores celler mod nedbrydning. Lave seleniveauer kan forårsage forringet kvalitet af hår og negle.

Silicium er naturligt en del af bindevævet, hvor det fremmer dannelsen af kollagen og elastin. Det fremmer også hudens evne til at binde vand, hvilket er en forudsætning for at modvirke tør hud.

Kollagen er en vigtig komponent i strukturen af blandt andet hud, sener og knogler. Ca. 70% af vores hud består af kollagen, og omkring en tredjedel af kroppens protein består af kollagen. I årenes løb falder kroppens naturlige kollagenproduktion, og du kan blandt andet få rynker, tyndere hår og ømme led.

Zink findes i høje koncentrationer i hud, hår og negle. Det betragtes som en antioxidant, og når DNA og RNA-proteiner opbygges, er zink en aktiv komponent, der fremmer negle- og hårvækst og heling af for eksempel forkølelsessår.

Betakaroten er et populært tilskud i forsommeren. Betakaroten er en forløber for vitamin A og omdannes, når kroppen har brug for det. Betakaroten opbevares i det subkutane fedt, hvor det menes at være i stand til at beskytte mod farlig UV-stråling og bidrage med en lysebrun farvetone.

Lysin er en aminosyre, der findes i kroppens kollagen. Lysin har en antiviral virkning og er indgår som ingrediens i kollagen og elastin. Mange mennesker, der tager et tilskud af lysin i fri form, oplever en forbedret kvalitet af hår, hud og negle, men der er behov for flere undersøgelser for at demonstrere effekten af et tilskud.

MSM eller methylsulfonylmethan er en svovlforbindelse, der findes naturligt i kroppen. Svovl er inkluderet sammen med B-vitaminerne i alle vævsstrukturer og er en forudsætning for at opretholde hår, hud og negle af god kvalitet.

Biotin, vitamin B7, kaldes i daglig tale også vitamin H på grund af det faktum, at lave niveauer af vitamin påvirker hår og hud. Biotin bidrager til normal hårvækst og er derfor indgår det ofte i hårprodukter og hårtilskud.

Kobber er et sporstof, der er indgår i bindevævet. Kobber fungerer som en antioxidant, der modvirker nedbrydning af celler og bidrager til hårets naturlige pigmentering. Det bruges derfor ofte mod gråt hår.

Vil du have...Prøv...
Reducer acneproblemerPantothensyre
Bliv solbrun til sommerenBetakaroten
Heler forkølelsessår og forbrændingerZink
Undgå gråt hårKobber
Forbedr bevægelighed for muskler og ledKollagen
Forbedr din hårkvalitetSelen, biotin, kollagen eller lysin
Forbedre hud og negleSilicium, lysin, kollagen eller MSM

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej