Inspiration | Kost & kosttilskud | Min malsætning | Træning

Forvandle fedt til muskler

Denne artikel handler ikke om kunsten at omdanne fedt til muskler. Hvorfor ikke, tænker du måske? Svaret er enkelt! Fordi det ikke kan lade sig gøre!

En af de mest sejlivede myter er, at du kan omdanne fedt til muskler. Vi får det spørgsmål dagligt: Og svaret er altid det samme, man kan ikke forvandle guld til sølv, præcis lige som olie ikke kan blive til vand. Nok om det, du ser nok princippet?

Denne artikel er i stedet skrevet til dig, som er topmotiveret, når det handler om at slippe af med det overflødige kropsfedt, samtidig med at du opbygger din muskelmasse! Dette med hjælp fra ernærings- og træningstiming. Vil du lære mere om dette? Så er denne artikel til dig, læs mere herunder!

Ernæringstiming

Hvordan skal du planlægge din kost? Grundprincippet er, at du skal spise flere kalorier, end du bruger, for at vokse i muskelmasse. Kunsten bliver så at vide, hvad du skal spise, og hvornår du skal spise, for at du samtidig kan tabe fedt og opbygge muskler. Det lyder måske besværligt, men det er ret enkelt.

Lad os sige, at du er en fyr i nogenlunde træningsform, som hverken tager på eller taber dig ved et madindtag på 2.500 kcal om dagen, er du pige, ligger du nok på +/- 2.200 kcal. Så skal du spise 400 - 500 kcal udover denne mængde for at kunne opbygge muskelmasse. Hvordan skal du så kunne forbrænde fedt samtidig? Jo, om dagen fokuserer du på at forbrænde fedt, og om aftenen og natten opbygger du muskler.

Du fordeler dit fødeindtag til lavt i løbet af dagen, og højt om aftenen. Det gør du ved om morgenen/ dagen at spise mad med højere proteinindhold og lavere kulhydrat- samt energimængde og om aftenen at spise mad med en høj mængde protein og kulhydrater.

Hvilke kosttilskud kan anvendes?

Herunder følger en liste over gode kosttilskud til netop dette formål. Der findes flere, men vi gennemgår de mest almindelige.

Valleprotein

Valle er det protein, som optages absolut hurtigst. Tag derfor dette protein direkte efter træningen og om morgenen, når du vil fylde byggemateriale på, på hurtigst mulige tid. Det er det protein, som er bedst i disse tilfælde.

Protein med time-release effekt (3-fase)

Disse proteintilskud indeholder en blanding af flere forskellige proteiner med forskellig optagelseshastighed. Baggrunden for, hvordan disse proteintilskud er udformet, er, at de skal forsyne din krop med en jævn og langvarig kurve af protein. Dette proteintilskud anvender du derfor som mellemmåltid og aftensmad før nattesøvnen eller i andre tilfælde, hvor der går lang tid mellem dine måltider.

BCAA eller EAA

BCAA (grenede aminosyrer) eller EAA (essentielle aminosyrer) optages super hurtigt i kroppen og forsyner dine muskler med energi, samtidig med at de under en kur gør, at musklerne ikke nedbrydes. Tag BCAA eller EAA direkte om morgenen og for og under træningen for at skabe forudsætninger for maksimal vækst. Hvilken du vælger, er en smagssag, de har samme effekt, BCAA smager dog i reglen lidt bedre.

Pre-workout

En pre-workout (PWO) tager du før træningen for at øge præstationsevnen og tilføre nøglestoffer som kreatin, som hjælper dig til at opbygge din muskelmasse endnu hurtigere. Desuden er den en motivationsfremmer uden lige, der er ikke noget sjovere end at træne med den rigtige pre-workout drink i kroppen!

Hvis du bruger en fedtforbrænder, som indeholder koffein, skal du huske at en pre-workout ofte også gør det. Så vent mindst 4-5 timer, imellem du tager de to.

Fedtforbrændingstilskud

Tag et præstationsfremmende kosttilskud beregnet til fedtforbrænding i løbet af dagen. Det er intet mirakelmiddel, men det rigtige tilskud giver dig et skub i den rigtige retning, ikke mindst på motivationen. Men vælg det rigtige tilskud, vælg et af de produkter vi anbefaler til højre.

Tips: Tag en portion direkte om morgenen og en om eftermiddagen. Tag en pause efter ca. 4 uger på 2-3 uger med dette kosttilskud, så kroppen ikke opbygger en tolerance mod det.

Hormonpræparat

Med disse kosttilskud mener vi naturligvis ikke produkter, som er ulovlige, men produkter, som tilfører stoffer, som hjælper kroppen til at opretholde normale niveauer af muskelopbyggende hormoner i kroppen, som ikke mindst er vigtigt for dig, som træner hårdt. Gode niveauer og en god balance af mandligt og kvindeligt kønshormon er vigtigt, da disse på forskellig måde deltager både i kroppens opbygnings- og fedtforbrændingsprocesser.

Et oplæg kan se sådan ud*

MorgenturBCAA, fedtforbrændingstilskud, hormonpræparat
Morgenmad3-trins protein, omega-3
Mellemmåltid3-trins protein)
FrokostLettere frokost, fedtforbrændingstilskud
Mellemmåltid3-trins protein, banan
Før træningBCAA, pre-workout, hormonpreparat
Under træningBCAA
Efter træningVassleprotein, 2-3 bananer
MiddagMiddag med højere kalorieindhold, omega-3
Aftensmad3-trins protein, fedtforbrændingstilskud uden koffein

* Det er vigtigt, at du planlægger dit kalorieindtag, så det du spiser i starten af dagen og tidlig eftermiddag er lettere mad med højere proteinværdi og lave kulhydratværdier. Aftensmaden, ikke mindst efter træningen og middagen skal indeholde en højere kaloriemængde og kulhydratværdi.

Træningstiming

Fedtforbrændingstræning om morgenen

Konditions- eller intervaltræning tidligt om morgenen har vist sig at påvirke kroppens energiforbrug i løbet af dagen. Så at gennemføre et af dine træningspas før job eller skole er ingen dårlig idé, da det giver mere end hvis du gennemfører samme træningspas om eftermiddagen/aften. Også en gåtur om morgenen fungerer godt, hvis du ikke kan lide denne type træning.

Læs gerne vores artikel, » Intervaltræning og fedtforbrænding (obs. avanceret læsning).

Styrketræn regelmæssigt

En V8 forbruger mere energi end en V6, stor motor vs. lille motor. At styrketræne vil ikke øge kropsvarmen i sig selv, men den øgede muskelmasse, som du opbygger, vil betyde, at kroppen skal bruge mere energi for at holde muskelmassen i gang, hvilket betyder, at du ganske enkelt nemmere kan holde formen og komme i form ved den næste kur!  Styrketræn efter job eller skole om aftenen, så får du maksimale forudsætninger for at den energi, som du spiser om aftenen ender der, hvor den gør nytte; i musklerne!

En sammenfatning af ovenstående

  • Ernæringstiming er en nødvendighed for at det skal lykkes
  • Forbrænd fedt om dagen og opbyg muskler om aftenen og natten
  • Fordel de største kaloriemængder til træning og om aftenen
  • Træn fedtforbrændingstræning om morgenen og opbyggende træning (fitness) efter skole/ job
  • Der findes masser af anvendelige kosttilskud bl.a.; proteintilskud, fedtforbrændingstilskud, hormonpræparat, pre-workout og omega-3

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej

Lær mere

  Forbrænd fedt, ikke muskler

Forbrænd fedt, ikke muskler

Forbrænde fedt, mens du beholder din muskelmasse, fedtforbrænding
  Den rigtige kost til fedtforbrænding

Den rigtige kost til fedtforbrænding

Hvad kræves der for at tabe fedt?
  Koffein og fedtforbrænding

Koffein og fedtforbrænding

Koffein øger frigørelsen af fedtsyrer fra fedtcellerne.
  Fedtforbrænding & Kosttilskud

Fedtforbrænding & Kosttilskud

Læs vores kvikguide til hvordan du effektivt øger din fedtforbrænding.
  Opbygge muskler

Opbygge muskler

De vigtigste trin til øget muskelmasse.
  Sådan fungerer CLA og fedtforbrænding

Sådan fungerer CLA og fedtforbrænding

Her sætter vi CLA under mikroskopet for at afklare, om det kan lette din kost.
  5 kosttips til øget fedtforbrænding

5 kosttips til øget fedtforbrænding

5 kosttips til øget fedtforbrænding.
  Intervaltræning og fedtforbrænding

Intervaltræning og fedtforbrænding

Lavintensiv træning forbrænder mere fedt eller ?
  5 tips til øget fedtforbrænding

5 tips til øget fedtforbrænding

Når det handler om fedtforbrænding, findes der et utal at teorier og metoder.
  Avanceret ernæringstiming

Avanceret ernæringstiming

Ernæringstiming, hvordan du kan optimere dine forudsætninger for muskelvækst.
  Kokosolie som helsekost

Kokosolie som helsekost

Kokos er ikke længere bare pynt på bagværk, men betragtes nu som helsekost.
  Styrketræning for piger

Styrketræning for piger

Styrketræning for piger
  Beach piger

Beach piger

Hvordan når du dit mål og går glad ned på stranden i starten af juni?
  Beach piger - del 2

Beach piger - del 2

Du er nu kommet en fjerdedel af vejen mod strandformen.
  Fitness for piger: Diæt

Fitness for piger: Diæt

At fedtforbrænde før en fitnesskonkurrence plejer man at kalde at deffe.
  Fitness: Deff

Fitness: Deff

Deffe ved hjælp af den rigtige træning og kost.