Betacaroten provitamin A

Betacaroten forekommer naturligt i vores mad i forskellige kemiske opbygninger med retinoler og karotenoider som de to hovedgrupper. Retinol er den type af betacaroten, der findes i animalske produkter, mens karotenoider findes i vegetabilske produkter. Betacaroten kaldes også for A-vitamin og er et fedtopløseligt vitamin, der kan lagres i kroppen.

Læs mere
Filtre
Filtre Viser 19 produkter
Udvalg
Varemærke
Healthwell6 Svenskt Kosttillskott3 Pharma Nord2 Bringwell2 WNT1 Jabushe1 Olimp1 Naturens Apotek1 Better You1 Self Omninutrition1
Sortering
Popularitet

Solbrun med betacaroten

Retinol lagres først og fremmest i leveren, og derfor er lever en fødevare, der fungerer som en god kilde til A-vitamin. Som kosttilskud er betacaroten den mest almindelige variant er en type af karotenoid, som er populær blandt personer, der vil forbedre deres solbrune farve. Det ser nemlig ud til, at betacaroten kan lagres i underhudsfedtet og på den måde hjælpe med at give huden en smuk kulør. Betacaroten fungerer også som et provitamin A, hvilket indebærer, at kroppen omdanner det lagrede betacaroten til den aktive form af A-vitamin, når det er nødvendigt.