Inspiration | Kost & kosttilskud | Min malsætning | Træning

Hindbærketon og fedtforbrænding

Hindbærketon har tiltrukket sig opmærksomhed blandt Hollywoods kendisser og har i de senere år fået en indlysende plads blandt stoffer og ekstrakter i kosttilskud. Hindbærketoner ekstraheres fra hindbær og er med andre ord et stof, som naturen byder os.

  • Hvad er hindbær keton?
  • Hindbærketon og fedtforbrænding
  • Hindbærketon i kosttilskud

Hvad er hindbær keton?

Hindbærketon er et stof ekstraheret fra hindbær og er primært kendt som et kosttilskud og fik sin debut i Hollywood, hvor det er hyldet af kendisser, der er på diverse kure. Rygterne om dette nye kosttilskud har hurtigt spredt sig til Europa og er i dag et af de mest omtalte stoffer på markedet og har dukket op i flere interessante undersøgelser. Forskning er dog hidtil kun blevet udført på dyr og kræver mere forskning for at se en forbindelse hos mennesker.

altFriske hindbæralttitleFriske hindbær

Hindbærketon og fedtforbrænding

Den undersøgelse, der er udført, har undersøgt, om hindbærketoner kan sammenlignes med vores egne ketoner. Ketoner frigives normalt i fastende tilstand, da vi lever på en kost med et meget lavt kulhydratindhold. Leveren frigiver derefter ketonlegemer for at signalere til kroppen om at bruge fedtreserverne som brændstof, fordi glukoseniveauer ikke eksisterer, er en helt naturlig proces i vores stofskifte. Naturlig ketose betyder også, at appetitten aftager, fordi kroppen ikke har brug for så meget energiindtag her.

Undersøgelser(2) har vist, at hindbærketoner ser ud til at øge udskillelsen af adiponectin, det proteinhormon, der styrer glukosestofskiftet. På denne måde kan kroppen modtage lignende signaler som i ketonudskillelsen, men uden at vi behøver at have en kost med lavt kulhydratindhold.

Hindbærketon

 
BURN
 
Chili Diet
 
Grønne Kaffebønner
 
Core Hindbærketon

Hindbærketon i kosttilskud

Du kan drage fordel af virkningerne af hindbær ved at spise en stor portion hindbær om dagen, men ved hjælp af et koncentreret kosttilskud undgår du den mængde sukker, som hindbær giver. Hindbærketon fås i separate kosttilskud eller ofte med ekstrakt af grøn kaffebønne. Det er også inkluderet som en aktiv ingrediens i kombinerede kosttilskud. Der er ikke rapporteret nogle bivirkninger af hindbærketon. Hvis du vil teste, hvordan hindbærketon fungerer for dig, skal du kigge efter en naturlig hindbærketon, der ekstraheres fra ægte hindbær. Det anbefalede indtag er mindst 200-300 mg dagligt, hvilket svarer til tusinder af hindbær.

Referencer:

Eight weeks of supplementation with a multi-ingredient weight loss product enhances body composition, reduces hip and waist girth, and increases energy levels in overweight men and women. HL Lopez, TN Ziegenfuss, JE Hofheins, SM Habowski, SM Arent, JP Weir, AA Ferrando. 2013.

Raspberry ketone increases both lipolysis and fatty acid oxidation in 3T3-L1 adipocytes. KS Park, 2010.

Anti-obese action of raspberry ketone. C Morimoto, Y Satoh, M Hara, S Inoue, T Tsujita, H Okuda, 2005.

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej