Inspiration | Kost & kosttilskud | Min malsætning | Træning

Effekten af honning ved træning

Honning smager både godt og betragtes også som godt for vores helbred, men vidste du at honning også kan øge præstationen i både styrketræning og udholdenhedstræning? Læs mere om hvorfor honning er godt, og hvordan du kan bruge honning til at maksimere din træning.

  • Hvorfor er honning godt?
  • Honning som PWO
  • Honning i udholdenhedstræning

HVORFOR ER HONING GODT?

Honning er et naturligt sødemiddel, der primært består af sukkerarten fruktose. Fruktose har en sødere smag end for eksempel sucrose, som er det sukker der findes i almindeligt hvidt raffineret sukker. Dette betyder, at du kan få den samme sødme med honning, dog med en mindre mængde sukker. Derudover har sukkeret i honning ikke lige så stor effekt på blodsukkeret og giver dermed et mere jævnt energiniveau. Honning er også sundere for kroppen, da den i modsætning til almindeligt sukker også indeholder vitaminer, mineraler, enzymer og aminosyrer samt inhibiner, som er et bakteriedræbende stof. Manuka-honningen fra New Zealand, som siges at have særligt positive og antibakterielle egenskaber, betragtes som særligt sund. Den bruges derfor ofte til lindring af forkølelse, betændelse og findes også i forskellige sportsprodukter.

Honning er en sund energibombe.

HONNING SOM PWO

Honning kan bruges som en PWO, eller pre-workout. PWO er et supplement der tages inden træning for at øge ydeevnen under træningen. PWO bruges hovedsageligt til styrketræning, hvor den hjælper musklerne, styrken, udholdenheden, energien samt fokus. Med sit høje indhold af fruktose, kan honning fungere som et rent og naturligt energiboost, der sparker dig i gang inden træningen. Før styrketræning kan du for eksempel tilføje en skefuld honning til komplekse kulhydrater, såsom havregryn, eller komme det på noget frugt for en længere varig effekt.

Tips! Honning hjælper også med restitution efter træning. Bland en teskefuld honning i din proteinshake for at genopbygge dine energidepoter, efter en hård træning.

HONNING TIL UDHOLDENHEDSTRÆNINg

Ud over at honning kan give et godt boost inden styrketræning, kan den også med fordel bruges til øget udholdenhed under lange og krævende træningspas. Honning har i studier vist sig at være en stort set lige så effektiv kilde til kulhydrater i udholdenhedstræning som sportsgel, og er dertil også både naturlig og billig. Man må dog huske på, at selvom honning har en lavere GI end hvidt sukker, kan det stadig forårsage blodsukkerfald. Ved længere træningspas er det en god ide at holde energiniveauet på et jævnt niveau, ved at stabilisere dit blodsukker. Et godt alternativ er at lave honningvand og drikke det med jævne mellemrum under træningen.

Honning

 
Energy Gel Blandpack
 
Honning Vilde blomster
 
Manuka honning
 
Energy Gel Honung

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej