Inspiration | Kost & kosttilskud | Min malsætning | Træning

Sådan øger du din fedtforbrænding

Vil du definere muskler og reducere fedtmasse, men samtidig ikke miste den muskelmasse, du har arbejdet så hårdt for? Så kan det være tid til at starte med fedtforbrændingstræning og en mere passende kost.

  • Hvorfor fedtforbrænding?
  • Aktiviteter og træning for fedtforbrænding
  • Kost og kosttilskud
  • Fedtforbrændende stoffer

Når motionister taler om fedtforbrænding, handler det ikke kun om at tabe sig. Atleter, der ønsker at forbrænde fedt, er samtidig forsigtige med at opretholde så meget muskelmasse som muligt. For at lykkes kræves et omhyggeligt sammensat kost- og træningsprogram. Hvis du sigter mod at konkurrere i en bestemt vægtklasse i din sport eller bare vil komme i topform, er der nogle ting, du skal huske på.

To mennesker laver squatsDen rigtige træning og kost starter fedtforbrænding og dit stofskifte.

Hvorfor fedtforbrænding?

Fedtforbrænding betyder, at gennem motion og den rigtige kost øger kroppens stofskifte og dermed effektiviserer din fedtforbrænding. Det øgede stofskifte betyder således, at hvad du spiser omdannes hurtigere til energi uden at det opbevares i kroppen. Mange atleter i forskellige sportsgrene, der blandt andet vil konkurrere i vægtklasser, er meget omhyggelige med at forbrænde fedt, men opretholder samtidig deres eksisterende muskelmasse eller alternativt bygger mere muskler. Fedtforbrænding er også en god måde at komme i strandform lige i tide til sommeren, når du vil definere de muskler, du har opbygget i løbet af vinteren og foråret.

Der er mange forskellige måder at øge dit stofskifte på, og flere er lettere at opnå, end du tror. Øget kropsvarme og varmeproduktion, også kaldet termogenes, er en effektiv måde at øge din fedtforbrænding på. For hver grad du øger din kropsvarme, øges også kalorieforbruget. Kaffe og andre koffeinholdige fødevarer er et almindeligt tip til, hvordan man hurtigt øger kropsvarmen. Vær dog forsigtig med ikke at blande kaffen med fløde eller for fedtet mælk. Koffeinen opdateres også, giver øget fokus og fungerer som et forhøjet præstationsmiddel i mange tilfælde. Læs mere om koffein og fedtforbrænding. Krydret mad og grøn te er andre måder at øge din termogenes på.

Aktiviteter og træning for fedtforbrænding

For at øge din fedtforbrænding behøver du ikke løbe et maraton eller være i fitness centeret i to timer hver dag. Den absolut nemmeste måde at komme i form og ikke mindst holde en langsigtet form er at tænke på hverdagsøvelse. Med daglig træning menes al den bevægelse, du gør i løbet af dagen for at udføre dine daglige gøremål. Mange små vandløb adlyder normalt mottoet, og der er garanteret et vigtigt punkt i det.

Tips til motion i hverdagen:

  • Gå/cykel til arbejde eller skole
  • Tag trappen i stedet for elevatoren/rulletrappen
  • Hvis du har en bil, når du handler, skal du parkere i den fjerne ende, så du kan gå lidt ekstra
  • Hæv dit skrivebord på arbejdet og stå op og arbejd
  • Tag en omvej hjem fra bussen eller toget - du får lidt ekstra frisk luft gratis!

Ud over den meget enkle hverdagsøvelse, der starter fedtforbrænding, vælger mange mennesker at træne i gymnastiksalen eller gennem forskellige aktiviteter. Styrketræning og konditionstræning er begge meget brede former for træning og er derfor velegnede til forskellige mennesker. Styrketræning bremser nedbrydningen af muskelmasse under kosten, men øger også stofskiftet. Nedenfor kan du få inspiration fra forskellige træningsprogrammer med fokus på styrketræning.

Cardio træning handler mere om at starte fedtforbrænding og forbrænde fedt mere end at opbygge muskler. Dette skyldes hovedsageligt, at konditionstræning kræver meget energi, hvilket betyder, at vi forbrænder kalorier. Under konditionstræning med lav intensitet bruges kroppens fedtreserver til at udvinde energi i højere grad end under træning med høj intensitet. Når vi træner med høj intensitet, er det primært kulhydratreserverne (glykogen), der bruges til at udvinde brændstof, fordi det er lettere for kroppen at nedbryde og dermed er et "hurtigere brændstof".

Kost og kosttilskud til fedtforbrænding

For at forbrænde fedt er det vigtigt at have en jævn og stabil balance mellem kost og motion. I mange tilfælde skal du endda tilføje forskellige kosttilskud, der kan fungere som en hjælp. Den gyldne regel ved at forbrænde fedt eller tabe sig er at have et kalorieunderskud, så du bør spise mindre, end du slipper af med. Forskellige diæter kan være nyttige, men mest af alt er det vigtigt at spise rigtigt. En afbalanceret og proteinrig kost med gode fedtstoffer vil gå langt og vælge fødevarer, som du ved, du kan lave mad på dage, der måske føles hårde. Med den rette holdning og tålmodighed vil du se de resultater, du stræber efter. Husk, at Rom ikke blev bygget på en dag, så du ikke mister flere kilo om ugen, det tager tid at forbrænde fedt - så vær tålmodig!

Når du først har fundet en balance i din kost, kan du supplere med forskellige fedtforbrændingstilskud for at give dit stofskifte og dit stofskifte et spark i røvet, eller hvorfor ikke starte proteinsyntese, der bidrager til øget muskelmasse? Proteinpulver, aminosyrer og gode fedtstofferer nogle af de mange kosttilskud, der fungerer som et godt tilskud til fedtforbrænding og muskelopbygning. Et valleprotein indeholder en høj andel protein pr. Portion og er velegnet til motion eller anden fysisk aktivitet. Aminosyrer i form af BCAA'er eller EAA indeholder essentielle aminosyrer, der initierer proteinsyntese. Gode fedtstoffer som de forskellige omega-fedtsyrer er essentielle for kroppen og hjernens normale funktion, hvilket også giver os god energi. Hvis du ønsker adgang til hurtig energi i form af gode fedtstoffer, der ikke opbevares i kroppen, kan MCT-fedt eller olie anbefales. Fedtet eller olien, der er helt naturlig, giver energi, men lagres ikke i kroppen. Her kan du læse mere om fordelene ved MCT-fedt.

Ud over gode kosttilskud, der komplimenterer kosten, er det vigtigt at få alle de næringsstoffer, som kroppen har brug for til at klare både hverdag og motion. Under diæter, hvor du blandt andet inkluderer kulhydrater eller fedt, er det vigtigt at få disse næringsstoffer på en anden måde. Multivitaminer, vitaminer og mineraltilskud sikrer kroppens niveauer af disse næringsstoffer.

vitaminer og mineraler

 
Magnesium 800
 
Core Zink
 
Magnesium Citrat+
 
Vitamin D3 5000 IE+
 
Multivitamin Vegansk
 
Vitamin C 1000+
 
Multivitamin Kvinde
 
Multivitamin Man
 
Kalium+Magnesium

Fedtforbrændende stoffer

Mange specifikke stoffer øger fedtforbrændingen mere end andre. I dag indeholder mange kosttilskud, der er beregnet til fedtforbrænding, derfor mange af disse stoffer, oprenset eller i kombination for optimal effekt.

EmneHvad gør emnet?Produktanbefalinger
ChiliØger kroppens varmeproduktion og øger dermed stofskiftetChili diet, BURN
FiberGiver en høj følelse af mæthed, ofte i forbindelse med glucomannan, hvilket også reducerer trang til søde sagerKostfibre, Core Glucomannan
IngefærVirker varmende og siges også at regulere blodsukkeretIngefær Premium
HallonIndeholder hindbærketon, som under diæter med lavt kalorieindhold hjælper med at forbrænde fedt for at få energiCore Hallonketon
KoffeinØger kropsvarme og fokus og giver mere energi, så du får mere udholdenhedCore Caffeine
Grøn teIndeholder koffein, der forfrisker og ECGC, der opretholder det forfriskende humørCore Green Tea

Fedtforbrændende stoffer

 
Core Green Tea
 
Diet Fiber
 
Core Caffeine
 
BURN
 
Chili Diet
 
Core Hindbærketon
 
Ingefær Premium

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej

Lær mere

  Sådan fungerer CLA og fedtforbrænding

Sådan fungerer CLA og fedtforbrænding

Her sætter vi CLA under mikroskopet for at afklare, om det kan lette din kost.
  Sådan går koffein og fedtforbrænding hånd i hånd

Sådan går koffein og fedtforbrænding hånd i hånd

Udover den opkvikkende effekt påvirker koffein også dit stofskifte.
  Den rigtige kost til fedtforbrænding

Den rigtige kost til fedtforbrænding

Hvad kræves der for at tabe fedt?
  5 kosttips til øget fedtforbrænding

5 kosttips til øget fedtforbrænding

5 kosttips til øget fedtforbrænding.
  Sådan får du succes med selvbruner - Trin for trin

Sådan får du succes med selvbruner - Trin for trin

Bedste tips til hvordan du får en flot, frisk & naturlig farve med selvbruner.
  5 tips til øget fedtforbrænding

5 tips til øget fedtforbrænding

Når det handler om fedtforbrænding, findes der et utal at teorier og metoder.
  Fedtforbrænding & Kosttilskud

Fedtforbrænding & Kosttilskud

Læs vores kvikguide til hvordan du effektivt øger din fedtforbrænding.
  Intervaltræning og fedtforbrænding

Intervaltræning og fedtforbrænding

Lavintensiv træning forbrænder mere fedt eller ?
  Sådan påvirkes du af magnesium

Sådan påvirkes du af magnesium

Magnesium har mange vigtige funktioner og fungerer som et modsætning for calcium
  Sådan opbygger du muskler

Sådan opbygger du muskler

At opbygge muskler kræver hård træning og høje ambitioner.
  Koffein og fedtforbrænding

Koffein og fedtforbrænding

Koffein øger frigørelsen af fedtsyrer fra fedtcellerne.
  Sådan undgår du at blive syg, når du begynder at træne

Sådan undgår du at blive syg, når du begynder at træne

En hård start på træning kan nemt føre til at man bliver syg.
  Rødbede: Sådan påvirker det din udholdenhed

Rødbede: Sådan påvirker det din udholdenhed

Rødbeder er fulde af nitrater, til gavn for dig, der dyrker udholdenhedssport.
  Sådan beskytter du din hud mod solen

Sådan beskytter du din hud mod solen

Beskyt din hud ordentligt og reducer risikoen for solskoldning.
  Hindbærketon og fedtforbrænding

Hindbærketon og fedtforbrænding

Hindbærketoner bruges som fedtforbrændere.
  Sådan laver du din egen håndsprit

Sådan laver du din egen håndsprit

Lav din egen hjemmelavede håndsprit med en simpel opskrift.
  Sådan undgår du de mest almindelige faldgruber én gang for alle

Sådan undgår du de mest almindelige faldgruber én gang for alle

Del 6: Holdbare træningsresultater starter med en holdbar livssituation.
  Sådan holder du din træningsmotivation oppe

Sådan holder du din træningsmotivation oppe

Hold din motivation i top denne sommer, vi viser vejen for sjovere træning!
  Forbrænd fedt, ikke muskler

Forbrænd fedt, ikke muskler

Forbrænde fedt, mens du beholder din muskelmasse, fedtforbrænding
  Vægttab

Vægttab

Det eneste du skal vide for at lykkes med dit vægttab.