Inspiration | Kost & kosttilskud | Min malsætning | Træning

Sommertræning - kost i ferien

Nybagte boller, tærte med vanillecreme og køleis eller en køleøl eller et glas vin på en udendørs terrasse er nogle ting, du vil nyde på ferie, og som du bør nyde uden dårlig samvittighed. Når det er ferie, betyder det ofte, at de sædvanlige madvaner ændres lidt, og det er okay. Dette er del 2 af vores artikelserie Sommertræning.

Del 1

I løbet af ferien skal du benytte lejligheden til at forkæle dig selv lidt. Det er vigtigt ikke at tænke "nu hvor jeg alligevel har spist usundt, kan jeg lige så godt fortsætte, det er så kort tid". Vælg dine dage, hvis du ønsker noget usundt til middag, så spis det og nyd det. Derefter kan du spise en sundere morgenmad den næste dag. Hvis du spiser godt resten af året, betyder det ikke noget, om du spiser mere usundt i de uger, du har ferie.

Slip kontrollen

I løbet af ferien er det et godt tidspunkt at give slip på at tælle kalorier og i stedet prøve at spise så meget, som det passer til dig. Lær din krop at kende, og prøv at føle, når du har spist nok og føler dig tilfreds, ikke fyldt, så du næsten føler dig utilpas. Hvis du skal væk til middag, er det godt at spise en snack før, så du ikke sulter, på den måde kan du spise lige nok af det, der tilbydes.

Tænk på dette! Følelsen af mæthed aftager i forbindelse med alkoholindtag, hvilket betyder, at du normalt spiser mere, når du drikker alkohol sammen med maden.

4 tips til at holde din kost

  • Prioriter protein, spis mad, der mætter
  • Forbered din egen mad
  • Drik meget vand
  • Koncentrer dig om det gode, du har lov til at spise og ikke det, du ikke må spise

Træning i frisk luft

Her er et eksempel på en træning, som du kan køre, uanset hvor du er, udenfor, indeni, på et hotelværelse eller på din gårdhave. Kør igennem alle øvelserne og hvile derefter i 1 minut og gentag alt det igen 2-6 gange afhængigt af tid og dagsform. Vov at udfordre dig!

Pige, der træner udenfor og laver knæbøjninger.Kæbøjninger med hop 20 stk

Pige, der træner og laver walking lunges.Walking lunges 12. stk pr. ben
Lav et regelmæssigt skridt fremad, og skub derefter af og tag et nyt, så stort skridt fremad som muligt med den anden fod, så du bevæger dig fremad hele tiden.

Burpees12 stk

Pige, der træner og laver jumping lunges.Jumping lunges 10. stk pr. ben
Lav en normal lunge fremad og skub dig derefter op fra gulvet med eksplosiv kraft og hop op, mens du skifter ben halvvejs op i luften. Land derefter i lungestilling med det modsatte ben fremad.

Pige, der træner udenfor og laver smalle armbøjninger.Smalle armbøjninger. 10 stk. med strakte arme på tæerne eller knæene

Tip! Vil du have en mere intens træning? Find en lang bakke og løb op ad bakken, alt hvad du kan, så løb let ned og gentag. Hvis du er over, kan du starte med 2-4 omdrejninger og sigte gradvist på at komme op til 8-10 omdrejninger.

proteinrige godbidder

 
Protein Pancakes
 
Core Whey Protein
 
Core Protein Pro
 
Core Casein
 
Protein Spread
 
Core Protein Bar 2.0

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej