Inspiration | Kost & kosttilskud | Min malsætning | Træning

Styrketræning for piger

Det er desværre ikke så almindeligt, at vi piger opholder os i fitnesscentret, selvom det er lige nøjagtigt der, vi skal bruge vores tid for at få den krop, vi gerne vil have. De fleste piger er desuden bange for at lægge kræfterne ordentligt i centret måske af skræk for at få store muskler. At træne med tungere vægte vil derimod bare fintune vores krop.

I denne artikel gennemgår jeg nogle af de mest almindelige misforståelser, piger har om styrketræning, der som oftest sætter en kæp i hjulet. Lette vægte giver sjældent et synligt resultat.

  • Træningsømhed ven eller fjende?
  • Løbebånd for at opnå drømmekroppen?
  • Det tager tid at opbygge muskler
  • Stir dig ikke blind på vægten

Hvis du er ligeglad med træningsfilosofi og teori, men bare vil vide hvordan du skal gøre, kan du klikke her og se mit kom-igång-program för tjejer.

HVORFOR TROR PIGER, AT DET ER NOK AT TRÆNE MED LETTE VÆGTE?

Mange piger træner med alt for lette vægte, og ofte kan vi klare meget mere, end vi tror. Det skader heller ikke at lægge lidt mere vægt påtværtimod! Meget tit ser jeg, at piger "hyggetræner", dvs. sidder i en maskine ved siden af sin veninde, nemt kan føre en samtale, og uden en sveddråbe på panden. Der skal være så meget modstand, at du skal kæmpe med de sidste tre gentagelser. Det er optimalt, hvis du har en træningskammerat eller personlig træner, som kan hjælpe dig med at komme gennem de sidste tre gentagelser. Det skal føles svært, men ikke uudholdeligt.

Når du træner hårdt og lægger dig i selen, vil du også se resultater. At løfte tungt er at træne hårdt. At træne hårdt er at træne effektivt. At træne effektivt giver hurtige resultater. Den allermest almindelige årsag, til at resultaterne udebliver, er, at vægten er for lav, der er for mange gentagelser og ikke nok anstrengelse. Hvis du skal undgå at stresse og føle at du ikke kan opnå din drømmekrop, skal du starte med at lægge mere vægt på!

TRÆNINGEN ER EFFEKTIV, UANSET OM DU FÅR ONDT ELLER EJ

Hvor ondt vi får efter træningen er individuelt og afhænger som regel af, om kroppen er vant til den øvelse eller ej. Træningen er med andre ord præcist lige så effektiv, også hvis du ikke får ondt. Træning af nye muskler eller nye måder at træne på kan i starten give ømhed, da musklen er uvant med netop denne bevægelse. Mindre ondt efter træningen kan helt enkelt betyde, at din krop har vænnet sig til en bestemt bevægelse.

Det er heller ikke farligt at træne med muskelsmerter, selvom det reducerer din præstation. For at hjælpe din krop i gang og reducere træningsømhed, bør du altid strække ud og geare ned efter hver træning specielt hvis du bruger nye øvelser.

ØG TEMPOET, ELLER HOP AF LØBEBÅNDET

Hvorfor bruger de fleste piger i fitnesscentret det meste af tiden på løbebåndet De fleste svarer, mærkeligt nok, ikke, at de tror det er effektivt, men at det er et sted, hvor man føler sig tryg, og ved hvad man skal gøre. Ved man ikke, hvordan maskinerne fungerer, og hvilke maskiner der træner hvad og hvilken muskelgruppe, kommer mange nemt til at føle sig ubehageligt tilpas og holder sig til løbebåndet, for der kan de i hvert fald forbrænde fedt. Og så er det nemt at blive hængende der, fordi det er det trygge sted, man har vænnet sig til i centret. Mit tips og råd er at få hjælp af en personlig træner eller en veninde/kammerat for at komme i gang med styrketræningen, da den gør så meget mere for din træning, udvikling og sundhed end uendelige timer på løbebåndet kan gøre. Du sover bedre, har det bedre, bliver gladere og tøjet vil garanteret komme til at sidde bedre.

Beslut dig for at lære en ny maskine at kende hver gang, du besøger centret, og til sidst er der ingen hindringer, men kun ren kærlighed til maskinerne og de løse vægte, når du har lært det hele bedre at kende.

MANGE ER bange fOr AT FÅ STORE MUSKLER PÅ EN UGE

Det er helt umuligt at blive stor og få en masse synlige muskler på kort tid, uanset hvor hårdt du træner, og uanset hvad du spiser, er det stort set umuligt. At tabe 5 kg fedt er ikke noget, man lige gør på en uge, muligvis 5 kg væske, hvis du slet ikke spiser og lever usundt, så kroppen bliver underernæret. At tage 5 kg på er heller ikke noget man lige gør, og det samme gælder muskler. En muskels udseende bestemmes af arvemassen, men kan påvirkes ved, at du opbygger eller deff-træner, dvs., at du kan gøre musklen slankere, ved hjælp af blandt andet vægte. Man må kæmpe og træne, spise og sove rigtigt for at få et godt resultat.

BANGE FOR AT FÅ STORE MUSKLER

En af de mest almindelige årsager til, at vi piger vælger holdtræning frem for styrketræning i centret, er, fordi vi er bange for at få store muskler. Faktum er, at det tager ret langt tid, mange hårde timer i centret med tunge vægte, for at musklen vokser. En af de vigtigste grunde, til at vi kvinder ikke kan opnå samme muskelvækst som mænd, er, at vi kun har 20 % manlig hormon.

Stir dig ikke blind på vægten

En velformet bagdel, flotte slanke ben med muskelmasse i stedet for blævrefedt, markerede konturer på overkroppen med en flot stolt holdning vejer tungere end en utrænet krop. Mange forveksler drømmekroppen med et lavt tal på vægten, og vejen til drømmekroppen bliver i stedet en jagt på en lavere vægt.

Se dig i spejlet, mærk efter hvordan dit tøj sidder, brug et målebånd. De er som regel bedre metoder til at måle dine resultater.

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej

Lær mere

  Fitness for piger: Opbygning

Fitness for piger: Opbygning

Vejen til fitnessformen starter med muskelopbygningen.
  Fitness for piger: Diæt

Fitness for piger: Diæt

At fedtforbrænde før en fitnesskonkurrence plejer man at kalde at deffe.
  5 tips til øget muskelmasse

5 tips til øget muskelmasse

Fem vigtige og enkle tips til at øge muskelmassen.
  Fitness: Opbygningsfase

Fitness: Opbygningsfase

Tips til hvordan du opbygger din muskelmasse og kommer i fitnessform.
  Opbygge muskler

Opbygge muskler

De vigtigste trin til øget muskelmasse.
  Hvorfor pre-workout?

Hvorfor pre-workout?

Hvorfor har du brug for en pre-workout?
  Fitness: Deff

Fitness: Deff

Deffe ved hjælp af den rigtige træning og kost.
  Forbrænd fedt, ikke muskler

Forbrænd fedt, ikke muskler

Forbrænde fedt, mens du beholder din muskelmasse, fedtforbrænding
  Forvandle fedt til muskler

Forvandle fedt til muskler

Denne artikel handler ikke om kunsten at omdanne fedt til muskler.
  Fitnesshake deluxe

Fitnesshake deluxe

Jordbærshake fyldt med kokosvand, frugt og protein.
  Beach piger

Beach piger

Hvordan når du dit mål og går glad ned på stranden i starten af juni?
  Beach piger - del 2

Beach piger - del 2

Du er nu kommet en fjerdedel af vejen mod strandformen.
  Beach piger - del 3

Beach piger - del 3

Du har tabt et sted mellem 2-4 kg fedt og bør kunne se en tydelig forskel.
  Beach piger - del 4

Beach piger - del 4

Kun fire uger tilbage til mållinjen, nu ska du komme op i højeste gear.
  5 tilskud der sætter mere skub i din træning

5 tilskud der sætter mere skub i din træning

I en jungle af tilskud findes en række stoffer, som har en klart mærkbar effekt.