Inspirerende læsning | Kost & kosttilskud | Min målsætning | Træning | Opskrifter | Ambassadører

Fedtforbrænding & Kosttilskud

Når mennesker der træner meget taler om fedtforbrænding, hentyder de ikke kun til vægttab. Atleter som forbrænder fedt er nemlig samtidig optaget af at bevare som meget muskelmasse som muligt. For at det skal kunne lykkes, har de brug for et omhyggeligt sammensat kost- og træningsprogram. Hvis du skal konkurrere i en bestemt vægtklasse i din sport eller bare vil komme i topform, får du her en grundlæggende guide til at nå dine mål.

TilskudDoseringHvorfor
Valle-/trefaseprotein1-3 portioner om dagen.Øget mængde protein i kosten samt muskeltilvækst
Koffein/ekstrakt af grøn teInden træning og tidligt på dagenØget forbrænding
ALADagligt iht. anbefalingDæmpet appetit og øget fedtforbrænding
AminosyrerInden træningØget forbrænding og muskeltilvækst
Omega-3Dagligt iht. anbefalingSikrer det daglige behov
MultivitaminDagligt iht. anbefalingSikrer det daglige behov

Kostsammensætning

At spise mindre end man forbrænder er hemmeligheden bag ethvert vægttab. For at være sikker på at bevare den muskelmasse, du uden tvivl har arbejdet hårdt på at få, er det også vigtigt at vælge den rigtige type energi.

Protein har flere fordele, når det handler om fedtforbrænding. Eftersom protein fungerer som byggesten for musklerne, vil et ordentligt indtag hjælpe dig med at bevare muskelmassen ved kalorieunderskud. Ved at lade protein udgøre en større andel af måltiderne reducerer du desuden indtaget af kulhydrater og fedt og får derved automatisk en mindre mængde energi. Protein er også mere komplekst at nedbryde for maven sammenlignet med kulhydrater og fedt, hvilket betyder, at når det bare spises, bruges det til energi. Vær derfor omhyggelig med altid at spise højkvalitativ protein ved ethvert måltid eller via tilskud.

Fedt er det vigtigt at få i sig, selvom det netop er fedt, du vil af med. Hvis du fjerner al fedt fra kosten, vil kroppen nemlig gøre sidt yderste for at spare på det. Vær dog opmærksom på at prioritere de nyttige omega-fedtsyrer som findes i fed fisk. Disse fedtsyrer har flere sundhedsfremmende effekter, men er samtidig det vi typisk får mindst af. Undersøgelser har endda afsløret, at omega-3 har en positiv indflydelse på forbrændingen, blandt andet fordi det bidrager til at øge insulinfølsomheden, hvilket igen giver øget forbrænding.

Vitaminer og mineraler kan det være svært at få optaget i tilstrækkelige mængder under diæt. Sørg derfor for at spise frugt og grønt i alle farver for at beskytte kroppen mod den oxidative stress som opstår ved hård træning og kalorieunderskud.

Koffein og grøn te er to stoffer som ikke bare opkvikker hjernen men også sætter gang i kroppen. Koffein bidrager til at øge kroppens termogenese, altså varmeproduktion. Eftersom varme er en form for energi, er det nødvendigt for kroppen at forbruge mere energi ved indtag af koffein. Desuden hjælper koffein til med at frigøre fedt fra fedtcellerne, så en kop kaffe eller te før træningspasset kan effektivisere fedtforbrændingen. Selv stærke krydderier som chilipeber har disse egenskaber, så hvis du er til stærk mad, må du gerne krydre lidt ekstra.

Tilskud

At spise mindre en normalt, og samtidig give kroppen alt hvad den har brug for, kan være en udfordring. Der findes dog en række kosttilskud til at få alle brikker i puslespillet til at falde på plads.

Proteinpulver er en hurtig og enkel metode til at øge indtaget af protein i kosten og løbende forsyne musklerne med protein. Valleprotein er et godt og værdifuldt alternativ som kan drikkes mellem måltiderne flere gange om dagen. Hvis det skal gå hurtigt, kan du variere mellem valle og kasein, en langsommere type protein som egner sig godt inden sengetid og mellem måltiderne. Såkaldt trefaseprotein er et miks af tre forskellige typer protein som optages i kroppen ved varierende hastighed. Uanset hvilken type pulver du foretrækker, kan du alt efter behov drikke det som mellemmåltid op til tre gange om dagen.

Protein

 
Core Protein Pro
 
Core Whey Protein
 
Diet Protein
 
Core Casein

Omega-3 i kapselform kan anbefales til dig som har svært ved at få tilstrækkeligt med fed fisk i kroppen. Med disse kapsler kan du drage nytte af de positive effekter, som olien giver, uden at bidrage med kalorier i nogen betydelig mængde.

Omega-3

 
Arctic Omega-3
 
Omega-3 Fiskeolie
 
Omega-3 Plus
 
Core Omega-3+

Multivitamin sikrer et fuldt dækkende indtag af de vigtigste vitaminer og mineraler, som det kan være svært i tilstrækkelig grad at få i sig i sig ved kalorieunderskud. Hård fysisk træning øger desuden forbruget og dermed også behovet.

Multivitamin

 
Mivitotal Plus
 
Core Vitamins
 
Female Vitamins
 
MultiVitaminer

Fedtforbrændende tilskud findes der rigeligt af på markedet, og de fleste indeholder høje mængder koffein, grøn te-ekstrakt og en række andre aktive stoffer. Det er et godt alternativ til dig som vil drage fordel af effekten uden at indtage massevis af kaffe, te og chilifrugt. Du får mest udbytte af denne type tilskud, hvis du indtager det et stykke tid før træningspasset. Den resterende daglige dosis bør du indtage tidligt på dagen, da du ellers kan påvirke den for fedtforbrændingen så vigtige nattesøvn.

Fedtforbrændende produkter

 
BURN
 
Core Green Tea
 
Core Pyruvate
 
Waterloss

ALA, alfa-liponsyre, er en antioxidant der både dæmper appetitten og øger forbrændingen ved blandt andet at øge insulinfølsomheden. Et tilskud af ALA kan derfor forkorte diætperioden en del.

Anbefales

 
Diet ALA
 
Diet Carnitine

Aminosyrer er de komponenter som samarbejder om at danne protein. De har forskellige funktioner i kroppen, men nogle er mere interessante end andre for dig, der vil forbrænde fedt og samtidig bevare musklerne. En af dem er carnitin som medvirker til processen med at omdanne fedt til energi i kroppen. Ved at spise mere carnitin kan du med andre ord forbrænde mere på kortere tid. En anden gruppe interessante aminosyrer indgår i tilskuddet BCCA, som består af leucin, isoleucin og valin. De har vist sig at kunne stimulere muskeltilvæksten, og et ekstra indtag kan øge forudsætningerne for, at du kan bibeholde din muskler under diæt. Hvis du overvejer et tilskud af aminosyrer, er det således disse varianter du bør fokusere på – Carnitin til fedtforbrændingen og BCAA til opretholdelsen af muskelmasse. Den største fordel ved aminosyrer som kosttilskud er, at du let kan få tilstrækkelige mængder i kroppen og samtidig slippe for kalorier, hvilket er praktisk under diæt. Uanset hvilke aminosyrer du vælger, opnås den bedste effekt ved at indtage en portion et stykke tid inden træningspasset.

Til lykke!

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej

Lær mere

 
Sådan øger du din fedtforbrænding

Sådan øger du din fedtforbrænding

Sådan forbrænder du fedt, mens du opretholder din muskelmasse.
 
Den rigtige kost til fedtforbrænding

Den rigtige kost til fedtforbrænding

Hvad kræves der for at tabe fedt?
 
5 kosttips til øget fedtforbrænding

5 kosttips til øget fedtforbrænding

5 kosttips til øget fedtforbrænding.
 
5 tips til øget fedtforbrænding

5 tips til øget fedtforbrænding

Når det handler om fedtforbrænding, findes der et utal at teorier og metoder.
 
Intervaltræning og fedtforbrænding

Intervaltræning og fedtforbrænding

Lavintensiv træning forbrænder mere fedt eller ?
 
Sådan går koffein og fedtforbrænding hånd i hånd

Sådan går koffein og fedtforbrænding hånd i hånd

Udover den opkvikkende effekt påvirker koffein også dit stofskifte.
 
Sådan fungerer CLA og fedtforbrænding

Sådan fungerer CLA og fedtforbrænding

Her sætter vi CLA under mikroskopet for at afklare, om det kan lette din kost.
 
Hindbærketon og fedtforbrænding

Hindbærketon og fedtforbrænding

Hindbærketoner bruges som fedtforbrændere.
 
Koffein og fedtforbrænding

Koffein og fedtforbrænding

Koffein øger frigørelsen af fedtsyrer fra fedtcellerne.
 
Liposomale kosttilskud

Liposomale kosttilskud

Læs mere om, hvad liposomale kosttilskud er, og hvordan de fungerer.
 
Kosttilskud for øget lyst

Kosttilskud for øget lyst

Når lysten ikke er i top, er der flere stoffer, der påstås at kunne hjælpe.
 
Bedste kosttilskud til hud, hår og negle

Bedste kosttilskud til hud, hår og negle

Vejledning til, hvilke stoffer du kan prøve for hår, hud og negle.
 
Vælg det rette kosttilskud

Vælg det rette kosttilskud

Denne guide er for dig, som endnu ikke ved, hvad der passer netop dig bedst.
 
Kosttilskud til ældre

Kosttilskud til ældre

Læs mere om hvilke stoffer og kosttilskud der passer til dig, der begynder at blive ældre.
 
Mad og kosttilskud under graviditet

Mad og kosttilskud under graviditet

Det er ekstra vigtigt at tage sig af kroppen under en graviditet - men hvordan?
 
Kosttilskud til vegetarer

Kosttilskud til vegetarer

Lær hvordan du får alt hvad du har brug for som vegetar.
 
Mental forbedring

Mental forbedring

8 effektive tips til hvordan du forbedrer din mentale præstation i hverdagen.
 
Forvandle fedt til muskler

Forvandle fedt til muskler

Denne artikel handler ikke om kunsten at omdanne fedt til muskler.
 
Magnus Samuelsson: Det handlar ikke om hvad det er i

Magnus Samuelsson: Det handlar ikke om hvad det er i

Magnus Samuelsson har lanceret sit eget mærke af kosttilskud: Enough.
 
Sådan opbygger du muskler

Sådan opbygger du muskler

At opbygge muskler kræver hård træning og høje ambitioner.