Læs mere

Olie og fedt

Det er vigtigt at indtage fedt for at få energi, og for at kroppen kan optage de fedtopløselige vitaminer, men nogle typer fedt er sundere end andre. Her finder du lækre olier til madlavning samt fedtstoffer som jordnøddesmør til at putte på grød eller brød.

Filtre
Filtre Viser 42 produkter
Produkttype
Kokosolie5 Jordnøddesmør5 Olieblanding4 Blandet nøddesmør4 Olivenolie3 Kakaosmør3 Sortkommenolie2 Sesamolie2 Mandelsmør2 Hørfrøolie2 Vis flere
Varemærke
Urtekram10 Healthwell6 Pändy5 Kung Markatta4 Biofood4 The Friendly Fat Company2 Slender Chef2 Go for Life2 Holistic2 Ghee Easy1 Vis flere
Mærkning
Økologisk 30
Rawfood 13
Sorter
Mest populære

Hvad er det forskellige fedtsyrer?

De sundere fedtsyrer inddeles i to hovedgrupper, som kaldes enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer. Hertil hører fx omega-fedtsyrerne, som findes naturligt i vegetabilske produkter, vegetabilske olier og fede fisk. Men i den seneste tid er man også begyndt at sige meget godt om MCT-fedt, som findes naturligt i kokosnøddens frugtkød.

Her kan du fx finde et lidt sundere fedtalternativ, som du kan smøre på brødet i stedet for smør, eller som kan tilføre ekstra næring til din smoothie. I denne kategori finder du flere forskellige olier og fedtstoffer, som passer både til bagning og madlavning. Vælg blandt vegetabilske fedtstoffer og olier fra bl.a. kokos, nødder og frø for at få en sundere hverdag.